EEZY BASKETIN PELIAREENAN VIERESSÄ ON PELATTU KORISTA VUOSIKYMMENIÄ

25.7.2016

Eezy Basket lähestyy! Enää alle kolme viikkoa, niin pallo pärisee asvalttiin ja sukkiin Mäntymäen kentällä Töölössä elokuun puolivälissä.

Peliareenamme on kiinteistöllisesti hyvässä “suojeluksessa”. Pohjoispuolella on uudistustöiden vallassa oleva, lähes 80 vuoden ikään ehtinyt Olympiastadionin. Aivan kentän vieressä, Mannerheimintien suuntaisesti, turnausta tarkkailee 81-vuotias Kisahalli.

Vanha kansa tosin muistaa “Kisiksen” paremmin Messuhallina, jonka nimisenä halli kulki 1970-luvulle asti, ennen uuden Messukeskuksen valmistumista Pasilaan.

Kisahalli on luonnollisesti ehtinyt nähdä seiniensä sisällä jos jonkinmoista tapahtumaa, ja sen ovista on kulkenut käsittämättömän suuri määrä ihmisiä. Toinen maailmansota siirsi alun perin vuoteen 1940 sovittuja olympialaisia 12 vuodella, mutta vuonna 1952 Kisahallilla oli merkittävä rooli myös koripallon arvokisahistoriassa: siellä pelattiin olympialaisten loppuottelut.

Vuosikymmenien mittaan hallissa ovat pelanneet lukuisat Suomen maajoukkueet ja vieläkin enemmän koripalloseuroja. Edelleen tunnelmallista kenttää pitää kotiareenanaan Korisliigajoukkue Helsinki Seagulls. Hallin oli tarkoitus palvella myös Sudenpentujen eli Suomen alle 20-vuotiaiden heinäkuussa 2016 isännöimää EM-turnausta, mutta tällä kertaa Euroopan koripalloliitto ei katsonut hallin enää soveltuvan tähän tarkoitukseen ilman mittavia uudistuksia.

Eezy Basket järjestetään lauantain osalta samaan aikaan kuin Helsinki City Marathon, jonka reitti kulkee kenttiemme pohjoispuolelta Mäntymäentietä pitkin, eli Olympiastadionin edestä. Urheilujuhlaa on siis luvassa, mutta samalla myös liikennejärjestelyt ovat LAUANTAINA hieman tavallisesta poikkeavat, kun Mäntymäentie on poissa käytöstä. eli suosittelemme pelaajia saapumaan julkisilla kulkuneuvoilla, joiden yhteydet paikalle ovatkin erinomaiset; Kisahallin ja Oopperan edustalle kulkee valtava määrä busseja ja raitiovaunuja.

Jos olet tuomassa omalla autolla pelaajia tai kannustajia tapahtumaan, paras paikka jättää tulijat on Oopperan pysäköintipaikka Helsinginkadun toisella puolella.

Kisahalli on avoinna koko turnauksen ajan, joten esimerkiksi Kisahallin wc- ja kioskitilat voivat olla pelaajille iloksi – toki ruokaa ja virvoketta saa myös turnauksen tapahtuma-alueelta.

Salon Vilpas lämmitteli perinteikkäässä Kisahallissa ennen Seagulls-ottelua pari vuotta sitten.